Günde 480 kez WhatsApp kimlik avı saldırısı oldu! Bu saldırılardan nasıl korununuz?

WhatsApp kimlik avı saldırısı.
WhatsApp kimlik avı saldırısı.

Günde 480 kez WhatsApp kimlik avı saldırısı oldu! Bu saldırılardan nasıl korununuz? WhatsApp kimlik avı saldırısı.

Instagram Hesabımız

Kaspersky Internet Security tarafından Android kullanıcıları için gönüllü olarak sağlanan anonimleştirilmiş veriler, kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının popüler olduğunu gösterdi. Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında tespit edilen kötü amaçlı bağlantıların en büyük kısmı WhatsApp (%84,9) aracılığıyla gönderilirken, onu Telegram (%5,7) izledi. Viber %4,9’luk payla üçüncü sırada yer alırken, Hangouts’un payı %1’den az. Oltalama saldırılarının en fazla yaşandığı ülkeler Rusya (%46), Brezilya (%15) ve Hindistan (%7) oldu. Küresel olarak günde 480 saldırı tespit kaydedildi.

Mesajlaşma uygulamaları üzerinden dolandırıcılık ve kötü niyetli bağlantılar alma riskini azaltmak için şu basit ipuçlarını izleyin:
• Dikkatli olun, bağlantılarda yazım yanlışları veya diğer düzensizlikler olup olmadığına bakın.
• Dolandırıcıların kullanıcılardan tanıdıkları bir kişiden gelmiş gibi meşru görünen kötü niyetli bir bağlantıyı bağlantılarıyla paylaşmasını istediği zincirler yaygın bir uygulamadır. Bunların farkında olun, şüpheli bağlantıları kişilerinizle paylaşmayın.
• Dolandırıcılar, meşru bir kaynakta (örneğin, çeşitli pazar yerleri ve konaklama rezervasyon hizmetleri) bulunan kullanıcılarla iletişim kurmak için genellikle WhatsApp ve diğer mesajlaşma araçlarını kullanır. Mesajlar ve web siteleri gerçek görünse bile, linkler büyük olasılıkla yanlış yazımlara sahip olacaktır veya sizi farklı bir yere yönlendirecektir.
• Mesaj en iyi arkadaşlarınızdan gelse bile hesaplarının da ele geçirilmiş olabileceğini unutmayın. Her durumda dikkatli olun. Mesaj arkadaşça görünse de içerdiği bağlantılara ve eklere karşı dikkatli olun.
• Güvenilir bir güvenlik çözümü kurun ve tavsiyelerine uyun. Güvenlik çözümleri, sorunların çoğunu otomatik olarak çözecek ve gerekirse sizi uyaracaktır.

Türk Telekom Prime ile hangi plajlara indirimli giriliyor ve önemli avantajlar kullanılıyor!

GoToTechno Dergisi’nin Temmuz 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

GoToTechno Temmuz 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

GoToTechno Dergisi 30. sayısıyla karşınızda. Teknoloji Dergileri arasında 30. sayısına ulaşan GoToTechno Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

GoToTechno Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

GoToTechno Dergisi Temmuz 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

WhatsApp kimlik avı saldırısı.