Müziğe 8 yılda 100 milyon TL harcayarak Vodafone 1. yılına yakışır yatırıma imza atmış oldu

Vodafone FreeZone markasıyla gençlerin ortak tutkusu müziği sahiplenen Vodafone, müzik alanında 8 yılda 100 milyon TL’lik yatırım yaptı. Önümüzdeki yıl müziğe 10 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefleyen Vodafone’un müziğin dijitalleşmesi için kurduğu Vodafone FreeZone Stüdyo ise bir yaşını doldurdu. Birinci yılında yaklaşık 8,5 milyon TL yatırım yapılan stüdyo, bu süreçte 5 online konsere ev sahipliği yaparken, bu konserlerle Türkiye’nin dört bir yanında 2,5 milyona yakın izlenme oranına ulaştı.  Vodafone FreeZone müzik yatırımı Gototechno haberi

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, gençlik markası Vodafone FreeZone çatısı altında gençlerin ortak tutkusu müziğe yatırım yapmaya devam ediyor. Müziğe 8 yılda 100 milyon TL yatırım yapan Vodafone, 2019’da 10 milyon TL’lik daha yatırım yapmayı hedefliyor.

Vodafone’un müziğin dijitalleşmesi hedefiyle Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park’ta hizmete sunduğu Vodafone FreeZone Stüdyo ise bir yaşını doldurdu. Türkiye’nin yeni dijital müzik platformu olarak açılan Vodafone FreeZone Stüdyo’ya bir yılda yaklaşık 8,5 milyon TL yatırım yapıldı. Stüdyo, ilk yılında 5 online konsere ev sahipliği yaparken, bu konserlerle Türkiye’nin dört bir yanında 2,5 milyona yakın izlenme oranına ulaştı.

Vodafone FreeZone Stüdyo’nun ilk bir yılını değerlendirmek üzere, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, GNL Entertainment Kurucusu ve CEO’su Alp Çağrı Günal ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun’un katılımıyla Vodafone Park’ta toplantı düzenlendi.

Vodafone FreeZone Stüdyo’nun dünyada bir stadyum içinde açılmış ilk dijital müzik stüdyosu olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlanırken, müzikte dijitalleşmenin öncülüğünü yapıyoruz. Müzik yatırımlarımızda genişbant teknolojilerini kullanarak hem daha iyi bir müzik deneyimi sağlıyor, hem de müziğin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Vodafone FreeZone çatısı altında müziğe 8 yılda 100 milyon TL yatırım yaptık. 2019 yılında 10 milyon TL daha yatırım yapmayı öngörüyoruz. 2022 sonuna kadar ise müziğin dijitalleştirilmesine 100 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Vodafone FreeZone olarak, ‘müzik’ ve ‘müzik alanında genç yetenekleri desteklemek’ denince akla gelen ilk marka olmak istiyoruz. Bu kapsamda, gençlerin müzik tutkusuna destek olmaya ve onlara yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.”

GNL Entertainment Kurucusu ve CEO’su Alp Çağrı Günal ise şöyle konuştu:
“Vodafone’un FreeZone Stüdyo’daki takım arkadaşıyız. Hedefimiz, yılda en az 2 genç yeteneği müzik piyasasına kazandırmak. Stüdyomuza gelip kayıt yapan amatör gruplardan en az birini müzik sektörüne kazandırmak istiyoruz. Ayrıca, FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması’nın galibi Umur Doma için Ocak ayında single çıkaracağız. GNL olarak, başarı hikâyelerimiz var. Vodafone FreeZone Stüdyo’da yeni hikâyeler yaratmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl 200 civarı amatör grubun bu stüdyoda prova veya kayıt yapacağını tahmin ediyoruz. Stüdyoda yılda ortalama 8 online konser düzenleyebiliyoruz. Bu konserlerde yer alacak sanatçılar için yaş sınırımız yok. Konserlerimiz herhangi bir müzik tarzında olabiliyor. Ayrıca, FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması’nın ikincisini düzenleyeceğiz.”

Canlı konserler milyonlarca gence ulaştı
Müziksever gençler, sevdikleri sanatçıların canlı konserlerini Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi üzerinden ve Vodafone FreeZone YouTube kanalından takip edebiliyor. Ayrıca, bu yıl ilki düzenlenen FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması ile yaklaşık 3.500 başvuru alınarak, Türkiye’nin yeni genç sesi seçildi. Yarışmada genç yeteneklerin videoları ile 50’den fazla içerik YouTube kanalına yüklendi. Diğer yandan, İKSV işbirliğiyle düzenlenen “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” ile 50’den fazla içerik YouTube kanalına yüklendi. Böylece, Vodafone FreeZone Stüdyo’da düzenlenen online konserler, “FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması” ve “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” ile birlikte Vodafone FreeZone YouTube kanalına 1 yılda 200’ü aşkın müzik içeriği yüklendi. YouTube takipçi sayısı ise aynı dönemde 150 binin üzerine çıktı.

Toplam 400 saatlik kayıt yapıldı
Vodafone FreeZone Stüdyo, Türkiye’de müzik yapan tüm gençlere açık. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi (Freezonestudyo.com) üzerinden online rezervasyon yaptırarak stüdyoda 4 saat boyunca diledikleri gibi çalışabiliyor, tonmaysterden teknik koçluk alarak kayıtlarını gerçekleştirebiliyor ve stüdyodan çıkarken bu kayıtları alabiliyor. Vodafone FreeZone Stüdyo’da 1 yılda 64 grup prova, 100’e yakın grup da kayıt yaptı. Stüdyoda bugüne kadar toplam 400 saatlik kayıt gerçekleştirildi.

Ünlü isimler konuk oldu
Gençleri dinlemek istedikleri ve takip ettikleri sanatçılarla buluşturmayı hedefleyen Vodafone FreeZone Stüdyo’ya bugüne kadar Edis, Fatma Turgut, Ozan Çolakoğlu, Son Feci Bisiklet, Manuş Baba, Yalın, Özgün Semerci, Lahza, Yakaza Ensemble, Kamufle, Buray, İlyas Yalçıntaş, Aleyna Tilki, Simge, Gökhan Türkmen, Akın Sevgör, Betül Demir, Mehmet İkiz, Cenk Erdoğan, Richard Laniepce, Çağıl Kaya, Önder Focan ve Sanat Deliorman gibi pek çok ünlü isim konuk oldu.

Vodafone FreeZone müzik yatırımı Gototechno haberi