Zyxel yöneticileri, yeni nesil iş kolları hakkında gençleri bilgilendirdi

Türkiye’nin odağı insan olan, ilk ve tek teknoloji koleji Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde, Z kuşağı ile buluşan Zyxel yöneticileri, yeni nesil iş kolları hakkında gençleri bilgilendirdi. Zyxel Channel Head Tuğba Şişik, önümüzdeki yıllarda sektörde yapay zeka mühendisliği, yeni nesil ağ mühendisliği, siber güvenlik uzmanlığı ve yapay zeka pazarlama uzmanlığının en popüler meslekler olacağına dikkat çekti. Teknoloji ve İnsan Kolejleri Zyxel Tink Teknoloji ve İnsan Koleji

Ağ teknolojileri alanında lider firmalardan biri olan Zyxel, Türkiye’de eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Tink, Teknoloji ve İnsan Koleji Sancaktepe Kampüsü’nde organize edilen TinkUp etkinliğine katılan Tuğba Şişik, gençlere bilişim sektöründe başarılı olmak için atmaları gereken adımlara dair tavsiyede de bulundu. Odağında teknoloji olan bir okulda öğrenim gördükleri için Tink Koleji öğrencilerinin çok şanslı olduğunu söyleyen Tuğba Şişik, Ağ teknolojileri mühendisleri ve yapay zeka mühendislerinin şirketlerde hangi görevleri üstlendiğine dair öğrencilere şu bilgileri verdi:

“İş dünyası yeniden şekilleniyor. Dijitalleşen dünyada güçlü ve kesintisiz veri iletişimi beklentisi uç noktaya çıkacak. İnsansız / şubesiz bankacılık uygulamaları artacak. Fiziksel bir klavye yerine, bir odada nerede olursanız olun, size yazmanın fiziksel hissini verebilecek holografik bir klavyeye sahip olacağız. Tüm tabloda “kesintisiz iletişim”, olmazsa olmazların başında geliyor.

Ağ mühendisi ne iş yapar?

Bir ağ mühendisi, bilgisayar ağırlıklı sistemler arasında, en uygun haberleşme yöntemini saptar, sistemi kurar ve işletime açar. İyi bir ağ mühendisi olabilmek için analitik düşünme yeteneğine ve yaratıcı bir kişiliğe sahip olmak gerekir. Ayrıca ekip çalışmasına yatkın ve insan ilişkilerinde başarılı olması aranılan özellikler arasında yer alır.Ağ mühendisleri, başta finans sektörü olmak üzere bilgisayar ağına sahip olan, tüm işletmelerde çalışabilirler. Ağ mühendislerinin, bilgisayar mühendisliği veya elektronik mühendisliği alanında lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Bu okullardan mezun olan öğrenciler daha sonra ağ teknolojileri alanında uzmanlaşabilirler.”

WiFi 6 hayatımızı kolaylaştıracak

Öğrencileri WiFi 6 gibi yeni teknolojiler konusunda aydınlatan Tuğba Şişik “Wi-Fi 6 en yeni kablosuz iletişim standardıdır. Wi-Fi 6’nın en önemli avantajı hızdır.Bu yeni teknoloji, bir önceki standarda göre bağlantı hızı ve erişim kapasitesini dört kat artıracak. Böylece sizler, eğitiminiz için gerekli eğitim materyallerini yani video içerikleri ultra yüksek kalitede HD formatında izleyebileceksiniz. Ayrıca evlerinizde bağlantı kopma ve donma sorunu yaşamadan online oyun oynayabileceksiniz. Zyxel olarak bu alanda ciddi yatırım yapıyor, bireylerin ve kuruların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Yapay Zeka alanında eğitim veren 2 üniversitemiz var

Savunma sanayiinden, sağlık alanına kadar yapay zeka kullanımın giderek yaygınlaştığına da dikkat çeken Tuğba Şişik öğrencilere Türkiye’de ve dünyada yapay zeka mühendisliği alanında eğitim veren üniversiteler hakkında şöyle bilgi verdi:

”Gelecekte yapay zeka alanında çalışmak isteyen gençlerin iş anlamında önü oldukça açık.2018 yılında MIT(Massachusetts Instıtute of Technology)’nin kurduğu yapay zeka fakültesi bu alanda en iyi okullardan biri. Türkiye’de ise Hacettepe Üniversitesi ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Ekonomi Üniversitesi 2019 eğitim öğretim yılında bu alanda eğitim vermeye başladı. Bu sene Hacettepe üniversitesi yapay zeka mühendisliği programına 30 öğrenci, TOBB Ekonomi Üniversitesi 10 öğrenci aldı. Yapay zeka mühendisliği bölümünü okumak isteyen kişilerin öncelikle bilime meraklı, bilimde gerçekleşen her durumu yakından takip eden ve teknoloji aşığı kişiler olması gerekir.”

Teknoloji ve İnsan Kolejleri Zyxel Tink Teknoloji ve İnsan Koleji