bang. Prix dijital sanatlar alanında üretim yapan gençleri destekliyor

bang. Prix, düzenlendiği dördüncü yılda stratejik bir yaklaşımla daha kapsayıcı bir yapıya büründü. Yeni yapısıyla bang. Prix dijital sanatlar alanında üretim yapan gençleri desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda sanat, teknoloji, bilim ve tasarım gibi farklı disiplinlerden gelerek yaratıcı üretimler ortaya koymak isteyenler için de fırsat yaratıyor. Prix Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yayıcı

Düzenlenmeye başladığı 2017 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde dijital sanatlar alanında üretim yapan gençleri görünür kılmak, yanı sıra iş ve teknoloji dünyasını yeni fikirlerle beslemek amacıyla düzenlenen ve birbirinden başarılı çalışmalara imza atan bang. Prix, 2020 yılında stratejik bir değişime giderek kapsamını genişletiyor.

bang. Prix, Türkiye’de sanat, teknoloji, bilim ve tasarımı bir araya getirerek yaratıcı fikirlerini ifade etmek isteyen farklı disiplinlerden insanların buluştuğu öncü bir platform olarak kendini yeniden konumlandırdı. Bu kapsamda sanat, teknoloji, bilim ve tasarım ekosistemine açık çağrıda bulunan platform, 31 Aralık 2019 tarihine kadar 2020 yılı başvurularını kabul ediyor. Bugüne kadar sağladığı mentorluk desteği ile 57 kişinin projelerini geliştirmelerine ve yurtiçi ve yurt dışında açılan 13 sergi ile bu projelerin binlerce ziyaretçiyle buluşmasını sağlayan program, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden başvurulara da açık. Şu ana kadar programa Türkiye dışında Avrupa, Afrika ve Uzak Doğu’dan başvurular gelmeye başladı.

Farklı disiplinlerden gelenlere başvurulara açık
Kapsamı genişleyen bang. Prix’nin yeni yapısına ilişkin bilgiler veren bang. Prix Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yayıcı, “Programın dördüncü yılında bang. Prix, önceki yıllardan farklı olarak proje bazlı destek ve sergileme imkanın ötesinde sanat, teknoloji, bilim ve tasarım kesişiminde çalışmalar yapan insanlara daha geniş kapsamda destek verecek bir platforma dönüştü. bang. Prix sadece dijital teknolojilerin öncü örneklerini çalışmalarına entegre eden sanatçıları ve yaratıcı sektörlerdeki kişileri değil; aynı zamanda kendi alanlarında sundukları çözümleri sanatsal yaklaşımlar ile besleyen sinirbilim, biyoloji, mühendislik gibi farklı alanlardan kişileri destekliyor” dedi.

Emrah Yayıcı, “Yeni yapımızla programımıza katılanlara kişiye özel destekler sunma olanağına kavuşuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız sırasında her program katılımcısının gelişimi için farklı desteklere ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. Bu detayı gördüğümüzde ekipçe yepyeni bir çalışma modeli geliştirmek üzere kolları sıvadık. Sanat, teknoloji, bilim ve tasarım kesişiminde programımızda yer alan herkes gelişmek ve görünür olmak için farklı şeylere ihtiyaç duyuyor. Bazısı üretimleri için teknik eğitimler almak istiyor. Bazıları işlerini en incelikli şekilde anlatacak sanatsal metinleri yazmakta zorlanıyor. Kimilerinin ise yalnızca daha fazla tanıtıma ve sergilerde yer almaya ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Yayıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız, katılımcılarımızın üretimlerini başarıyla gerçekleştirebilmeleri ve sahip oldukları bilgi, yetkinlik ve deneyimlerini artırabilmeleri için ihtiyaç duydukları mentorluğa, eğitimlere, kitaplara ve atölye çalışmalarına erişebilmeleri. Ayrıca, yurtiçi ve yurtdışında bang. Prix ve diğer organizasyonlarda üretimlerini sergileme gibi olanaklara ulaşmalarını kolaylaştırıcı destekler de vereceğiz” şeklinde konuştu.

bang Prix dijital sanatlar sanat teknoloji bilim ve tasarım