Çevrimiçi flörtün riskleri: Her 6 kullanıcıdan biri kimlik ifşasıyla karşılaşıyor!

Online flört siteleri tehlikeleri.
Online flört siteleri tehlikeleri.

Çevrimiçi flörtün riskleri: Her 6 kullanıcıdan biri kimlik ifşasıyla karşılaşıyor. Online flört siteleri tehlikeleri.

Instagram Hesabımız

Geçtiğimiz dönemde dünya, flört dahil olmak üzere günlük uygulamaların dijitalleşmesine doğru hızla yol aldı. Bazı ülkelerde flört uygulamaları tanışmanın en popüler yolu haline gelirken, modern çiftlerin iletişimi sosyal medya olmadan neredeyse düşünülemez hale geldi. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var: çevrimiçi flörtleşme uygulamalarının kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kişisel verilerin toplanması ve kamuya açıklanması olarak bilinen doxing tehdidi büyük bir endişe haline geldi. Kaspersky ekibi, kullanıcıların internette flört ederken karşılaştıkları temel tehditleri ve endişelerini ortaya koyan bir anket gerçekleştirdi. Uzmanlar, dünya genelinde çevrimiçi flört eden her 6 kullanıcıdan birinin doxing kurbanı olduğunu tespit etti.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G ve Galaxy Z Flip3 5G’nin satışı başladı!

Sosyal ağların ve flört uygulamalarının yaygınlaşmasıyla iletişim daha kolay, daha hızlı ve uygun hale geldi. Ancak Kaspersky araştırmasına göre, Türkiye’de ankete katılanların yarısından fazlası (%63) flört uygulamalarının kendileri için flört etmeyi kolaylaştırdığını kabul ederken, %49’u internette tanıştıkları biri tarafından takip edilmekten korktuklarını iddia ediyor. Bu da doxing’in sonuçlarından biri.
Flört uygulamalarında ve sosyal medyada kişisel bilgilerin gereğinden fazla paylaşılması, gelecekte büyük sorunlara yol açabilecek bir durum. Kullanıcılar çevrimiçi olarak geniş bir tanımlayıcı bilgi izi bırakıyor ve bu veriler saldırganların avantajı için kullanılabiliyor. Doxing saldırganlarının bir hedefin ev adresine, iş yerine, ismine, telefon numarasına vb. erişimi, tehditleri çevrimiçi dünyadan fiziksel dünyaya aktarma riskini artırıyor. Dünya genelinde her 6 kullanıcıdan biri (%16) böyle bir tehditle karşı karşıya kaldığını söylüyor.
Araştırma ayrıca, kullanıcıların çevrimiçi olarak çıkarken karşılaştıkları gizlilik tehditleri hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor. Görüşülen kişilerin %44’ü çevrimiçi iletişim kurarken, görüşmelerinin ekran görüntülerini rızaları olmadan paylaştığını, çevrimiçi buldukları kişisel bilgilerle onları tehdit ettiğini, mahrem fotoğraflarını sızdırdığını veya gerçek hayatta gizlice takip ettiğini itiraf ediyor. En yaygın sorun ise siber taciz. Ankete katılanların %16’sı sosyal medyada eşleşmedikleri bir kişi tarafından takip edildiğini ifade ediyor.

Online flört siteleri tehlikeleri.