Mynet hyper-casual mobil oyun yayıncı stüdyosu Funpac’i kurdu

Oyun dünyasındaki gücünü artırmak için önemli bir hamle yapan Mynet, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyadaki mobil oyun yapımcılarının oyunlarını küresel çapta başarıya ulaştırmak hedefiyle hyper-casual mobil oyun yayıncı stüdyosu ‘Funpac’i 5 milyon dolar ilk yatırımla kurdu. Mynet hyper-casual Funpac gototechno dergisi haberi

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Funpac, ilk etapta ‘hyper-casual’ oyunlarla global pazarlarda iddiasını ortaya koymak istiyor.

Profesyonel ekip, sağlam maddi güç

Funpac ekibi, yurt dışında mobil oyun sektöründe dünyanın önde gelen firmalarında uzun yıllar çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmüş profesyonel isimlerden oluşuyor. Daha öncesinde 12 yıldan fazla mobil oyun tecrübesinin yanında 6 yıla yakın Spil Games (Hollanda) Ülke Müdürlüğü yapan Funpac / Mynet Oyun Yayıncılık iş biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksoy, en büyük artılarının oyun pazarındaki bilgi birikimi ve sağlam bir finansal güç olduğunu söyledi.

Mobil oyun pazarında, özellikle de hyper-casual oyunlar açısından yoğun bir rekabet yaşandığını belirten Aksoy, yurt dışından da stüdyolarla anlaşmalar yaparak ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Aksoy, “Biz Türk oyun geliştiricilere güveniyor ve dünya pazarına çok önemli oyunlar kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Hyper-casual oyun dünyasından dikkat çeken rakamlar:

• Dünyada hyper-casual özelinde pazar hacmi 2-2,5 milyar dolar
• Pazar 2017’de %61, 2018’de %485, 2019’da ise %68 büyüdü
• Kadın oyuncular daha fazla ilgi gösteriyor (%55)
• App store’daki her 10 ücretsiz uygulamadan 9’unu hyper-casual oyunlar oluşturuyor.

Mynet hyper-casual Funpac gototechno dergisi haberi