İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin açıkladı! Bugün 1 metre fiber kazısı için 270 gün beklenebilmektedir!

İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin.
İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin.

İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin açıkladı! Bugün 1 metre fiber kazısı için 270 gün beklenebilmektedir! İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTTELKOM, Fortune Türkiye İSTTELKOM. İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin, İSBAK Genel Müdürü Esat Temimhan, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Naim Erol Özgüner.

Instagram Hesabımız

Fortune Türkiye “Şehirlerde Akıllı Yönetim” konulu dijital masa toplantısına katılan İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin; “Fiber altyapı sorununun çözümü için paylaşım ekonomisi modeline dayalı tüm paydaşları içine alan ortak altyapı ile bu sorun çözülebilir” dedi. Panelde İBB Bilişim Grubu yöneticileri İstanbul’un dijital yol haritası hakkında bilgiler paylaştı.

Panelde, dijitalleşme konusunda en önemli gündem maddesinin altyapı eksikliği olduğuna işaret eden İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat NARİN; “Akıllı Şehirlerin olmazsa olmaz bileşenini fiber altyapı oluşturmakta olup bu konuya hep birlikte odaklanmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle açılan mesafeler iletişim teknolojileriyle kapanmıştır fakat bugün 1 metre fiber kazısı için 270 gün beklenebilmektedir. Mevcut politika ve düzenlemeler geniş bant hizmetleri yayılımı için doğru koşulları sağlayamamaktadır” diye konuştu.

En son açıklanan BTK verilerine göre ise Türkiye de toplam fiber altyapı uzunluğu 400 bin km olup İstanbul da ise bu rakam 52 bin km.

Geleceğin otomotiv dünyası nasıl olacak? Genç nesiller yakın gelecekte ücretsiz otomobillerin var olacağına inanıyor!

“İBB OLARAK FEDAKARLIKTA BULUNMAYA HAZIRIZ”

Konu hakkında detaylar paylaşan Narin, kişi başına düşen fiber uzunluk Avrupa da 500-600 metre iken İstanbul da bu rakam 3-4 metre ile gelişmiş ülkelerin oldukça gerisinde bilgisini verdi. Narin şöyle devam etti:

“Fiber altyapıların daha etkin yaygınlaştırılması için paylaşım ekonomisi modeli ile bakanlığımız liderliğinde yerel yönetim kurumları ve telekom şirketlerinin içinde olacağı ortak altyapı oluşumu ile bu sorun çözülebilir. Dünyada bu modelin güçlü bir çok örnekleri mevcut. İBB olarak bu konuda her türlü katkı ve fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Ortak yatırımlarla ayrıca önemli ölçüde mükerrer kazı ve kaynak israfının önüne geçmiş olunacaktır.”

Sony kameralı realme 7 Türkiye’de satışa sunuldu! hepsiburada ve amazon üzerinden satılan telefon kaç para?

İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin.