Yeni Skoda Fabia ne zaman satışa sunulacak? Resmi açıklama henüz yapılmadı!

2021 Skoda Fabia.
2021 Skoda Fabia.

Yeni Skoda Fabia ne zaman satışa sunulacak? Resmi açıklama henüz yapılmadı! 2021 Skoda Fabia.

Instagram Hesabımız

Yeni Skoda Fabia’nın üretimine Çekya Mlada Boleslav’daki ana fabrikada resmen başlandı. Volkswagen Grubu’nun MQB-A0 platformunu kullanan araç için 110 milyon Euro yatırım yapılmış. Ancak son gelişmede bu fabrikada üretime iki hafta ara verildiği açıklandı. Ayrıca çip krizi nedeniyle üretimin 2021 sonuna kadar kesintilerle süreceği bilgisi de verildi. Bakalım Skoda Türkiye bu zor şartlar altında Yeni Fabia’yı ne zaman getirecek?

Skoda yeni Fabia modelinin ilk fotoğrafları paylaşılmıştı. Fotoğraflara baktığım zaman son derece iddialı bir değişimin bizleri beklediğini görüyorum. Markanın genel tasarım kimliğine bağlı kalacak bir model olsa bile eskisine göre çok güçlü ve çok daha iddialı görünüyor. İlk fotoğraflar aracın modern ve dinamik çizgilerini gösteriyor. Keskin biçimde çizilmiş farları ve LED teknolojisine sahip stop lambaları hemen dikkat çekiyor.

Riot Games Mercedes-Benz işbirliği içerisinde geliştirdiği 2021 League of Legends eklentisini duyurdu!

Dördüncü nesil Skoda Fabia yerini alacağı modelden 111 milimetre daha uzun ve 48 milimetre daha geniş olacak. Yeni Fabia ilk kez Volkswagen Grubu’nun MQB-A0 platformunu temel alacak. Bu değişimlerle birlikte yaşam alanında daha geniş bir kullanım alanı sunmasının yanında bagaj hacminde de 50 litrelik bir artış olacak ve 380 litre bagaj sunacak.

Açıklanan ilk bilgilerde daha üst sınıf araçlara ait tasarım detaylarına yer verildiğine özellikle dikkat çekiliyor. Teknolojik özellikleri konusunda da daha üst sınıf araçlarda karşılaştığınız özellikleri olacak deniyor. Aracın öne çıkan özelliklerinden birisi de kişiselleştirilebilir sanal kokpiti olacak.

2000 yılında tanıtılan ilk nesille bile sekiz yılda 1,79 milyon adet üretilen Skoda Fabia, 2007’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ikinci nesliyle toplam 1.704.000 alıcı buldu. 2014’te piyasaya sürülen üçüncü nesil Skoda Fabia başarı öyküsünü sürdürdü ve 2019 yılında Octavia’dan sonra Skoda’nın en popüler ikinci modeli oldu. Çek üreticinin bugüne kadar 4,7 milyon Fabia’yı aşan toplam üretimi yalnızca Octavia tarafından aşıldı.

2021 Skoda Fabia’nın motor kaputunun altında 65 HP ile 150 HP arasında güç üreten motor seçenekleri yer alacak. 1.0 litre TSI ve 1.5 litre TSI motor seçeneklerini kullanacak olan Yeni Fabia altı ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanla satışa sunulacak. Skoda yönetimi 50 litrelik yakıt deposuyla 900 km menzil sunabilecek kadar ekonomik tüketim sunacak diyor.

Yeni Skoda Fabia 2021 Eylül ayında Avrupa pazarlarında satışa sunulmaya başladı. Skoda Fabia Almanya satış fiyatı 13 bin Euro’dan başlıyor. Bu fiyata 66 beygirlik seçenek satışa sunuldu. 1 litre 110 HP DSG şanzımanlı aracın fiyatıysa 21 bin Euro’dan başlıyor. Türkiye’de ne zaman satılacağıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor. 

Dwayne Johnson, Gal Gadot ve Ryan Reynolds’ın oynadığı Red Notice 12 Kasım’da Netflix’te!

GoToTechno Ekim 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

GoToTechno Dergisi 33. sayısıyla karşınızda. Teknoloji Dergileri arasında 33. sayısına ulaşan GoToTechno Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. 

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

GoToTechno Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

GoToTechno Dergisi Ekim 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

2021 Skoda Fabia.

2021 Skoda Fabia.

Yeni Skoda Fabia 2021 Eylül ayında Avrupa pazarlarında satışa sunulmaya başladı. Skoda Fabia Almanya satış fiyatı 13 bin Euro’dan başlıyor. Bu fiyata 66 beygirlik seçenek satışa sunuldu. 1 litre 110 HP DSG şanzımanlı aracın fiyatıysa 21 bin Euro’dan başlıyor. Türkiye’de ne zaman satılacağıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor. 

2021 Skoda Fabia.